Thursday, 2 January 2014

Dugaan besar untuk insan yang hebat.

Sebagai seorang insan dibumi ini, kita tidak dapat lari dengan dengan pelbagai bentuk dugaan dan cabaran. Tidak kira samada kita dari pelbagai bidang berniaga ataupun berkerja. Setiap dugaan yang diberikan mempunyai maksud tersendiri. Kebanyakkan mereka yang berjaya dan hebat memunyai dugaan yang kuat dan hebat umpama taufan stunami melanda. Akhirnya mereka berjaya menghadapinya.
Setiap kejayaan mempunyai halangan yang tersendiri, Kita seharusnya mengenal pasti setiap dugaan dan cabaran yang akan menimpa kerana setiap keburukkan adalah hasil dari diri  kita sendiri. Sebelum kita membuat keputusan seharusnya kita tahu dan mengkaji  baik buruk yang akan berlaku.

Persediaan menghadapi sebarang kemungkinan.

Sekiranya anda terlibat dalam bisnes berbagai-bagai kemungkinan akan berlaku. Saya sendiri pernah berlaku perkara-perkara yang dashyat dalam bisnes. Seperti yang sedia maklum dalam bisnes mesti ada UNTUNG , RUGI atau BALIK MODAL sahaja. Apa yang penting disini adalah perancangan yang betul dan mengatur strategi dalam bisnes.  Perancangan bisnes yang teratur seharusnya penting untuk masa depan bisnes anda. Jangan terlalu mengkaji untuk melakukan sesuatu hal , percaya pada diri sendiri dan kejayaan akan pasti menunggu anda.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...