Wednesday, 16 January 2013

Pendapatan USD100,000.00 setahun dari blog.


Bagaimana mempunyai Pendapatan USD100,000.00 dari blog ?

Kepada yang sudah tahu kehebatan Laman web Probloger memang terbukti dan tidak terkejut tentangnya. Dimiliki oleh Daren Rowse dan di dirikan pada November 2004. Secara purata setahun USD100,000.00 memang hebat bukan ? Disamping itu juga blog beliau dapat menarik pengunjung 1.5 juta setiap bulan. Beliau akan mengemas kini blog sebanyak 1 atau 2 post setiap hari (sangat konsisten). Sumber pendatan utama ialah Chitika, Google AdSense, Text Link Ads, dan Amazon Associates.

Pendapatan USD100,000.00 setahun dari blog.


Kelebihan Problogger
  • Memberi tips secara terperinci dan percuma.
  • Kelebihan kepada Ahli yang berdaftar sahaja.
  • Memberi tips yang berkaitan dengan Amazon.com kerana pemilik Problogger adalah pengguna Amazon Associates .Disini apa yang dikongsi bersama adalah berdasarkan pengalaman
  • Selain itu juga, pemilik Problogger merupakan seorang yang begitu arif dengan Digital kamera. Maka beliau adalah penjual Kamera secara online di Amazon.com.Pelik bukan Kamera yang mahal dijual secara online
  • Setiap blog post dihasilkan mesti berkait dengan blog post yang lepas.


Soalan  sering diajukan kepada   Daren Rowse (pemilik Problogger)


  • Berapa banyak yang anda dapat ?
Satu soalan yang sukar untuk dijawab kerana yang semua berada dalam diri sendiri , semakin banyak yang keinginana anda , semakin banyak income anda. Perlu diingat anda perlu membuat sesuatu bukan tunggu dan lihat .saya selalu menekan bahawa blogging bukan satu cara untuk cepat kaya, untuk berjaya kita seharus bekerja tanpa henti dalam arena blogging.

  • Bagaimana blogger membuat wang ?
Saya telah mengeluarkan setiap idea yang bernas pada setiap minggu. Kami para blogger akan memberi satu kaedah untuk dimanfaatkan pada dunia supaya aliran pendapatan meningkat. Blogger tidak seharusnya bergantung kepada sesuatu keadaan iaitu mempelbagai setiap tips untuk blogger-blogger baru. Perkara yang menarik pada 2005 membuat saya mencari peluang untuk membuat blog kerana terdapat blogger-blogger baru. Di sini juga bermula  "menjana wang melalui blog ".Amazon Associates  

Affiliate yang paling popular di dunia , hanya memasukkan beberapa kod di blog atau website bagi tujuan promosi dan setiap  barangan  yang dibeli kita akan memperoleh komisen 10% hingga 50%  dari harga barang yang dijual. Pendaftaran yang senang  , tidak seperti google Adsense agak sukar untuk mendaftar.

Bagaimana Amazon Associates berfungsi.

Amazon adalah merupakan satu syarikat yang mempunyai laman web jualan terbesar di internet yang memasarkan ribuan produk yang terdiri daripada pelbagai jenis kategori.

Dengan menjadi agen pemasaran Amazon (lebih dikenali sebagai Amazon Associates / Affiliate), maka anda berpeluang untuk mempromosikan mana - mana produk yang berada di laman web mereka untuk meraih komisyen bagi setiap jualan yang terhasil menerusi anda.

 Yang menariknya apabila menjadi agen pemasaran Amazon adalah, anda akan menerima komisyen dalam bentuk bayaran matawang asing iaitu seperti US Dollar. Pihak Amazon akan membuat pembayaran kepada anda menerusi cek dan anda boleh depositkan Cek Amazon pada mana - mana akaun bank tempatan yang anda gunakan.

Jadi jika komisyen terkumpul anda adalah sebanyak USD300.00 sebulan, maka ini bererti anda akan menerima deposit lebih kurang RM1000.00 ke dalam akaun bank anda!

Contoh  blog Amazon yang menjual pakai perempuan dan pakaian lelaki (klik disini).


contoh :  kedai online amazon associates

TIPS YANG BERKAITAN :-

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...